V É N U S Z - B É R  2015 bérszámfejtő rendszer

                                        VÉNUSZ-BÉR képekben        Értékesítési Feltételek       Elérhetőségünk

(*) az aláhúzott szövegrészekre kattintva áttérhetünk a VÉNUSZ-BÉR 2014 képekben bemutató megfelelő "diájára". Innen vissza térve folytathatjuk jelen leírás olvasását.

 
A VÉNUSZ Szoftver Kft. 1993 óta forgalmaz bérszámfejtő szoftvert. Ez idő alatt döntően DOS operációs rendszer alatt. A havi elektronikus bevallás és adatszolgáltatás bevezetése viszont elengedhetetlenné tette a Windows operációs rendszer alá történő áttérést.
 
2005 év óta forgalmazzuk a Windows - Excel környezetű, VBA programnyelven írt bérszámfejtő szoftverünket. Az Excel csak környezet, nem kell ismerni az Excel táblák kezelését.
 
Hosszasan lehetne sorolni az életből jövő példákat arra, hogy milyen bonyolult - sokszor párhuzamos - biztosítási jogviszonyokat kell kezelni egy bérszámfejtő szoftvernek.  A VÉNUSZ-BÉR maximálisan megfelel ennek a kihívásnak, mert egyidejűleg (egy hónapon belül) három párhuzamos biztosítási jogviszonyt tud kezelni. Ezeken túl megadhatók - biztosítási jogviszonyt nem keletkeztető - forrásadós kifizetések (osztalék, osztalék előleg), továbbá Ekho -s jövedelmek is. A VÉNUSZ-BÉR elkészíti a 1508-as adatszolgáltatást xml formátumban, amit már csak importálni kell az AbevJava-ba.
 
A fejlesztés során figyelembe vettük, hogy mindenkinek kevés az ideje, ezért nagy hangsúlyt fektettünk az évkezdésre: a lehető legkevesebb adatfelviteli munkával kezdhessük el az új évet. Azok a partnereink is, akik 2014-ben is használták rendszerünket, könnyű helyzetben vannak, mert az előző éves törzsadatokat a VÉNUSZ-BÉR átemeli a 2015-ös évre. De óriási segítséget kapnak az új felhasználóink is. 2014-ben mindenkinek rendelkezni kell egy 1408-as havi adatszolgáltatás fájllal. Az AbevJava-ban Szervíz/Fejlesztőknek/teszt xml készítése menüpontnál lehet elkészíteni azt az xml fájlt, amelyikből a VÉNUSZ-BÉR feltölti a törzsadatokat: magánszemély neve, adóazonosító-jele, anyja neve, születési dátuma, járulék %-ok ... Így új felhasználóink nem adatrögzítéssel, hanem érdemi munkával kezdhetik a 2015-ös évet.
A VÉNUSZ-BÉR működtetéséhez  legalább Excel 2007 és Windows szükséges. Excel környezetben működik, de működtetéséhez nem kell ismerni az Excelt, mert teljesen "menü vezérelten" működik  a program felhasználói panelek  segítségével.
 
A munkát részletes (60 oldalas) felhasználói leírás (PDF formában), folyamatos telefonos tanácsadás segíti, mely szükségtelenné teszi a külön térítéses betanítást. Interneten keresztül konkrét esetben azonnali probléma megoldás nyújtunk. A problémák megoldásában okleveles adószakértő, szoftverfejlesztő segít, mely párosítás jelenleg nélkülözhetetlen. A VÉNUSZ-BÉR külön telepítést nem igényel. Egyszerűen fel kell csak másolni az átadott CD-ről a saját számítógép(ek)re a bérprogramot. Létszám és cégszám-korlát nélkül használható.  
 
A VÉNUSZ-BÉR 2015 szoftvernek nincsenek különálló moduljai, valamennyi "extrát" az alapár tartalmazza!
 
Az egyes részek ismertetése, főbb szolgáltatások:
 
Magánszemély-törzsadatok nyilvántartása: Ebben a részben adjuk meg azokat az adatokat, melyek a magánszemélyekhez kötődnek és egész évben csaknem változatlanok. Pl. személyi, munkaügyi adatok, elektronikus adatszolgáltatáshoz szükséges állandó adatok, havibér, órabér, rezsióradíj, pótlékok, levonások, családi adókedvezmény. Az első (általában munkaviszony,  vagy társas vállalkozó személyes közreműködése) biztosítási jogviszonyra előre beállíthatjuk a különféle járulék levonásokat. Ha a törzsadatokat egyszer jól feltöltjük, akkor a havi bérszámfejtés már rendkívül gyorsan történik. A program automatikusan kiválasztja a legkedvezőbb szocho kedvezményt és ezt fogja figyelembe venni majd számoláskor. Év elején új felhasználóinknak egy meglévő előző évi XML fájlból nagy mennyiségű alapadatot emel be a VÉNUSZ-BÉR, kiváltva ezzel a fárasztó és nagy hibalehetőséggel járó adatrögzítési munkát. 
 
Havi bérszámfejtés, Szja, TB és egyéb járulékok számítása: Egy magánszemélynek egy hónapban 3 egyidejű biztosítási jogviszonya lehet. Az első, jellemzően munkaviszonyos jogviszonyban részletes bontásban adhatjuk meg az egyes jövedelmeket. Így például nem rendszeres jövedelmeket és pótlékokat jogcím-megjelöléssel. Prémium, jutalom, költségtérítés, devizaellátmány, szabadságmegváltás, pénzkezelési pótlék, stb. Lehetőség van már hó közben felvett jövedelmek megadására (pl. devizaellátmány), hogy kiszámításra kerüljön a szükséges adó és járulékvonzat, de a nettó összegben ne jelenjen meg a bérlistán. Órabéres dolgozónál 6 különböző műszak-pótlékszorzót használhatunk. Ezek értékét és jogcímét a felhasználó szabadon átállíthatja. Ez azért nagyon fontos, mert munkaügyi ellenőrzéseknél ez az elsőszámú célpont a különféle pótlékok feltüntetése a bérlistán. Nagyon sok adózót büntettek már meg ezért.  A havi bérszámfejtés során megadhatunk forrásadós kifizetéseket is. Pl. Osztalék, Osztalék előleg. Ezekhez megadható a 14%-os eho alap is. A kifizetőt terhelő juttatásokat is jogcímenként bontva adhatjuk meg (pl. reprezentáció, csekély értékű ajándék, telefon számla 20%-a ...).  A különféle, VÉNUSZ-BÉR 2014 által kezelt béradatokat megtekinthetjük a bérlistán. Ez részletesen tartalmazza a különféle törvények által előírt adattartalmakat (Mt, TB törvény, Szja ). Ma már nem divat aláíróíven átvetetni a bért a dolgozókkal. Az aláíróív a pénztárosnak szóló összesítés. A dolgozó a bérlistát kapja. A könyvelés részére a könyvelési feladás tartalmazza a szükséges adatokat, illetve az utalandó járulékok listája. Év végén a többek között az M30-as igazolásokat és dolgozói bérkartonokat kérhetjük le. Kilépő dolgozónál a VÉNUSZ-BÉR elkészíti a kiléptetéshez szükséges nyomtatványokat (pl. kilépő-adatlap, igazolások). A Munkaügyi statisztikai számításokat elvégzi.
 
A havi adatszolgáltatások miatt  egyre nagyobb szerepet kapnak a tárgyhótól eltérő kifizetések. Például
 
- kilépő dolgozó az utolsó munkában töltött napon (pl. márciusban) felveszi a kilépésig (április hónap) járó bérét,
- bíróság visszamenőleges jövedelmet ítél meg, akár több évre is, illetve visszamenőleges béremelés,
- decemberi prémium feladat prémium-kifizetése januári hónapban van számfejtve.
- februárban 3 havi (pl. 2012.12.05-2013.02.05) megbízási díjat számfejtünk.
 
A teljes időszakra jutó megbízási díjat a VÉNUSZ-BÉR a napokkal arányosítva automatikusan megbontja járuléklaponként.
 
Távollétek részben a magánszemélyek havi távolléteit, biztosításból kieső napokat rögzíthetjük: szabadság, fizetett ünnep, betegszabadság, táppénz, Gyes, fizetés nélküli szabadság, stb. Az itt megadott biztosításból kieső napok (jogcímkóddal) automatikusan átkerülnek az adatszolgáltatásba. A távollét jogcímek ugyanis tartalmazzák a NAV kódokat is az elektronikus adatszolgáltatáshoz.
 
Teljesítmény elszámolás: a teljesítménybér rendszerben dolgozóknál részletes analitikus nyilvántartásból számítja ki a VÉNUSZ-BÉR a havi teljesítménybért. Megadhatjuk a dátumot, munkaszámot, munka megnevezését, mennyiségét, mennyiségi egységét és egységbérét. 
 
Havi elektronikus bevallás és adatszolgáltatás: A VÉNUSZ-BÉR a bérszámfejtési adatokból feltölti az adatszolgáltatáshoz szükséges adatokat, elkészíti a havi bevallást, majd a közvetlen ellenőrzésre (importálásra) alkalmas XML fájlt. Így a havi adatszolgáltatás elkészítése semmilyen plusz munkát nem igényel a felhasználóinktól. A NAV nyomtatványokat lehetőség szerint egyszerűsítjük, összevonjuk pl. járulék adatok -nál egy lapon tüntetjük fel a párhuzamos jogviszonyokat, illetve a foglalkoztatási és egyéb adatokat is.
 
Speciális szolgáltatások: Választék listák tartalmának változtatása, bővítése pl. kifizetési, távollét jogcímek). Konstansok változtatásának lehetősége, Eredményjegyzék fejlécének szabad tervezése, XML fájlból törzsadatok felépítése.
 
Eredményjegyzékek: A rendelkezésre álló bérszámfejtési adatokból részletes eredményjegyzékeket kérhetünk le háromféle formában: listaszerű, összegfokozatos (3 szintű összesítés), táblázatos (csak az összesen sorok). A megjelenítési formától függetlenül részletes lekérdezési és rendezési feltételek adhatók meg. Az eredmények lekérhetők bizonylat-formában is: Bérlista, Havi aláíróív, Járulék elszámolási nyilvántartó lap, Könyvelési feladás, Utalandó járulékok, Bérkarton... További nyomtatványok:  Kilépő dolgozó adatlapja, nyilatkozatok (adójóváíráshoz, családi kedvezményhez, költségelszámoláshoz), Igazolás az egészségügyi és nyugdíjjárulék alapot képező kifizetésekről, Igazolólap a munkanélküli járadék megállapításához, stb.
 
Értékesítési feltételek
 
A VÉNUSZ-BÉR 2015 szoftver ára 155 000 forint + áfa cégszám és létszám korlát nélkül, könyvelőirodáknak is.
 
Ha további kérdése lenne e-mail címünk: venusz@venusz-szoftver.hu  vagy telefonáljon.
 
 
A szoftver működtetéséhez szükséges környezet: Windows - Excel környezetű, VBA programnyelven írt szoftver.
Az Excelt nem kell ismerni, csak a Windowson belül az Excel teremti meg a szükséges működési feltételt.
 
 
A megrendeléshez szükséges adatok:
Számlázási név és cím, valamint szállítási név és cím - ahol nem ugyanaz a kettő -, a kapcsolattartó neve, és a telefonszáma.
Megrendelését arról az e-mail címről küldje el nekünk, ahová az esetleges frissítéseket szeretné kérni.
 
Köszönjük Megrendelését!